Orase bantuite din America.

 
10. San Francisco, California

Amalgamul cultural, populatia imigranta de dimensiuni notabile si istoria incarcata cu dezastre naturale au ajutat la crearea reputatiei de oras bantuit. San Francisco gazduieste numeroase hoteluri, resedinte si baze militare bantuite iar una dintre cele mai faimoase locatii este hotelul Queen Anne, ce a servit ca scoala pentru fete in anii 1890. Despre Queen Anne se spune ca este bantuit de fantoma directoarei fostei scoli, Mary Lake.

Exista si numeroase povesti si diferite versiuni in ceea ce priveste fantoma lui Mary Anne Pleasant, fosta sclava si abolitionista care si-a folosit cunostintele in magie neagra pentru a-si mari averea si pentru a castiga influenta printre elita orasului.

Cel mai bantuit loc: Alcatraz
Foasta inchisoare Alcatraz 'ascunde' cateva dintre cele mai ciudate povestiri cu fantome ale orasului San Francisco. Deseori vizitatorii pretind ca au auzit voci venind dinspre cantina si ca au observat 'aparitii' mergand pe langa celule.

9. Key West, Florida

Desi la prima vedere se bucura de o comunitate restransa si pare a fi ultimul loc unde ai putea auzi relatari bizare, Key West ascunde cateva dintre cele mai vechi si inspaimantatoare povestiri privind aparitia fantomelor.

Cel mai bantuit: Papusa Robert
Museul de istorie si arte al insulei nu este bantuit insa contine una dintre cele mai infricosatoare artefacte din istoria orasului, sub forma lui Robert - o papusa de dimensiuni mari despre care multa lume pretinde ca ar fi bantuita.
Papusa a fost un dar primit de Gene Otto iar acesta a devenit in scurt timp terorizat de aceasta. Baiatul a relatat ca deseori il ameninta si il trezea in toiul noptii aruncand diverse obiecte prin camera. Marturiile baiatului au fost confirmate de parintii care declarau ca au vazut papusa miscandu-se si de vecini care au pretins ca l-au observat pe Robert uitandu-se pe fereastra in timp ce familia era plecata.

8. Atena, Ohio

Opusul orasului grecesc, Atena din Ohio este un orasel de dimensiuni mici, ce gazduieste Universitatea din Ohio precum si diverse povesti stranii cu fantome.
Relatarile includ de toate: de la aparitii fantasmice la ritualuri stranii. Multi localnici pretind ca pe harta orasului, cele 5 cimitire principale formeaza o pentagrama iar cea mai faimoasa povestire este cea legata de un fermier ce ar fi fost instruit de spirite sa construiasca o 'camera a spiritelor', in care ar fi avut loc aparitiile acestora, comunicand cu localnic de dincolo de mormant.

Cel mai bantuit loc: Azilul de nebuni
Nu exista nimic mai inspaimantator ca un azil de nebuni, mai ales cand acesta gazduia pacienti violenti si intre peretii scorojiti si efectuau sute de lobotomii.
Cea mai faimoasa relatare despre acest loc o are in centru pe Margaret, o surdo-muta care a evadat din camera ei si a murit dupa ce a ramas blocata intr-un loc abandonat din incinta azilului. Corpul sau, in stadiu de descompunere, a fost descoperit saptamani mai tarziu, si se spune ca pata pe care a lasat-o in locul unde a fost gasita poate fi vazut si astazi.

7. Portland, Oregon

Una dintre cele mai faimoase case bantuite ale orasului este Pittock Mansion, o resedinta construita de un om de afaceri bogat si de sotia acestuia insa cei 2 au murit la scurt timp dupa constructie. Relatarile oamenilor includ povestiri despre aparitii fantomatice iar cea mai ciudata dintre toate este cea privitoare la Pittock, omul de afaceri. Oamenii pretind ca tabloul acestuia a fost gasit in mod inexplicabil in diverse parti ale casei, ca si cum s-ar fi mutat singur dintr-o camera in alta.

Cel mai bantuit loc: Tunelul Shanghai
Era initial un tunel de transport pentru marinari in timpul anilor 1800 insa in scurt timp si-a schimbat menirea, fiind folosit la transportul femeilor si barbatilor rapiti din baruri si hoteluri, care mai apoi erau fortati la sclavie sau prostitutie.
Despre tunel se spune acum ca ar gazdui fantomele celor rapiti, de care nu a mai auzit nimeni niciodata.

6. Charleston, Carolina de Sud
Datorita istoriei orasului si vechilor resedinte victoriene au aparut numeroase relatari despre aparitii ale fantomelor si probabil cea mai populara a fost construita in jurul motelului Battery Carriage House, unde oamenii au sesizat aparitiile unor entitati stranii.

Cel mai bantuit loc: Dock Street Theater
Despre teatru se spune ca ar fi casa a doua spirite, Nettie, o prostituata ce a murit in urma trasnirii de fulger in preajma locatiei si Junius Brutus Booth, un actor ce este faimos astazi pentru faptul ca este tatal lui John Wilkes Boothe, omul care l-a asasinat pe Abraham Lincoln.

5. Salem, Massachusettes

Orasul a devenit faimos in anul 1692, cand 3 femei au fost acuzate ca ar fi folosit vrajitoria pentru a teroriza 3 fetite. Intamplarea a condus la o isterie de proportii, vecinii si rudele acuzandu-se intre ei ca ar fi practicanti de magie. Peste 150 de oameni au fost acuzati si pedepsiti cu inchisoarea si 19 au fost executati prin spanzurare.

Cel mai bantuit loc: Joshua Ward House
Este una dintre cele mai bantuite case din America si a fost construita pe fundatia caserii lui George Corwin, care a servit drept serif in timpul procesului 'vrajitoarelor din Salem'. Corwin, in incercarea de a obtine o marturie din partea unui localnic acuzat de vrajitorie, l-a pus pe acesta sub o placa incarcata cu pietre insa sub greutatea acestora a decedat. Localnicii cred ca Joshua Ward House este bantuita de fantomele celor doi.

4. Chicago, Illinois

Exista multe povestiri cu fantome legate de oras insa cea mai faimoasa este povestea unei tinere cunoscuta sub numele de Resurrection Mary. Aceasta a fost lovita si ucisa de o masina in drumul ei spre casa dupa un bal dansant cu prietenul ei. Oamenii relateaza ca fantoma ei poate fi vazuta ratacind pe strazi, incercand sa gaseasca drumul spre casa.

Cel mai bantuit loc: Cimitirul Bachelor's Grove
Se zvoneste ca cimitirul ar fi fost locul preferat de gangsteri pentru a se descotorosi de cadavre. Multe pietre de capatai se pare ca si-ar schimba locatia iar localnicii pretind ca spiritele celor morti deseori se materializeaza si se perinda prin cimitir pe timp de noapte.

3. Gettysburg, Pennsylvania

Aici a avut loc probabil cel mai sangeros eveniment care s-a petrecut vreodata pe pamant american. In timpul Razboiului Civil, peste 50.000 de soldati au fost gasiti morti, dati disapruti si raniti grav. Umbrele bataliei stau si astazi peste oras iar multi pretind ca fantomele soldatilor morti bantuie campurile de lupta.

Cel mai bantuit loc: Devil's Den
Este locul unde a fost gasit in timpul razboiului mai sus mentionat un cadavru caruia Alexander Gardner i-a facut cateva fotografii, crezand ca este persoana responsabila pentru un schimb de focuri ce avuse loc mai devreme. Localnicii relateaza ca fantoma omului gasit bantuie locul iar vizitatorii nu pot face poze zonei, cele mai multe cadre fiind inutile iar aparatele foto au un obicei ciudat de a se inchide cand sunt indreptate spre zona.

2. Savannah, Georgia

Poate datorita numeroaselor cimitire, resedinte gotice si a istoriei orasului, oamenii au invaluit locul intr-o serie de povestiri legate de fantome.

Cel mai bantuit loc: Hamtpon Lillibridge House
Initial folosea drept internat iar in anii 60' a fost cumparata de un barbat ce intentiona sa o restaureze insa in timpul lucrarilor au avut loc o serie de evenimente bizare, pe langa muncitorii care se plangeau ca aud voci si pasi de fiecare data cand raman singuri. La un anumit moment o portiune din acoperis s-a desprins si a cazut, omorandu-l pe unul dintre muncitori. Desi au avut loc numeroase exorcizari si investigatii in interiorul casei, nici pana in ziua de astazi nu au incetat bantuirile.

1. New Orleans, Louisiana

Orasul este plin de vile, taverne si cimitire bantuite, conform spuselor localnicilor, care au construit numeroase povesti in jurul unei practicante de voodoo din anii 1800.

Cel mai bantuit loc: LaLaurie House
Casa apartine lui Delphine si Louis LaLaurie, care isi tratau fara mila sclavii, tinandu-i legati cu lanturi. Lady LaLaurie se banuieste ca ar fi fost vinovata in cazul uciderii unei fetite de 12 ani, iar printre localnici se spune ca fantoma fetitei si a criminalei sale bantuie locul.

Niciun comentariu:
Write comentarii